Monday, November 8, 2010

wedding sign lagi

wedding sign belle

1. idea asal beberapa bulan lalu - out

2. idea kedua - out

3. hitam putih - out



4. go straight don't belok-belok - yeay!!



5. masuk kiri - yeayy!!

balik kerja nak print dan laminate jer..siap untuk di bawa balik KL..ada 6 straight..6 turn left..takde masuk kanan rumah belle

p/s: ada rama-rama dalam perut belle..minggu depan mesti beranak pinak rama-rama nie..waa


Tuesday, October 12, 2010

Bunga Telur In Making

100 bunga telur in making..
materials:


plan to give this for families only..and bridesmaids definitely..hehe

so it's limited

Apa pilihan lagu anda?

Belle dah putuskan nak mainkan lagu-lagu Maher Zain masa Majlis Kenduri Kesyukuran nanti..
terutama sekali lagu Baraka alluhu lakuma
i'm really into this songs

Lagi satu lagu yang belle sangat suka

cari pasangan dari Rabbani

dari kecil-kecil sangat suka dengan lagu ni..

Pilihan belle untuk kenduri nanti..

irama arab dan lagu-lagu nasyid

tapi lagu arab pun kena tapis jugakk

videonya kadang-kadang masyaallah dahsyat..

Wednesday, October 6, 2010

progress episod 4

hi there

belle ada banyak benda nak cite..but i've not much time..busy..bilik belle sekarang ni nak pijak pun susah sebab terlampau banyak barang kahwin..mujur masih boleh tidur..

semalam before tidur, sempat lar juga lipat kad kahwin (oh yee kad kahwin belle sudah siap), bubuh reben kecik kat kad, tapi baru sempat lipat 80 keping semalam..

barang hantaran pula dah banyak beli, hampir semua dah ada, cuma tinggal beberapa sahaja yang tak beli..masa pergi kl last week memang guna betul2 untuk beli barang hantaran yang kitorang nak..

shopping kat KLCC tanpa beli apa-apa 5 jam..

shopping kat Pavillion 7 jam - hasilnya perfume, pants for him, shirts (not for hantaran), handbag and shoes for me..

i know..i know.. lama gila kan..rasa nak tercabut kaki belle..tapi berbaloi..beli harga berpatutan dan puas hati..

selalu kalau you all shopping macam mana yer? i thought lelaki malas nak pusing satu mall, ambil yang ada depan mata jer..tak belek-belek sangat..harga pun tak kisah main hentam jer..

belle macam itu..malas pusing satu mall, ambil yang cantik depan mata, belek-belek kejap, harga hentam jer, tak tawar menawar dah, malas pikir panjang terus beli..

tapi dah terbalik dengan tunang belle..pusing satu mall, tawar menawar tu jangan cakap lar, paling murah harga dia letak, selagi tak jumpa mana yang berkenan di hati pusing lagi sekali mall, kalau tak berkenan lagi pergi mall lain pulak..kalau dah jumpa yang berkenan, belek-belek check kalau ada rosak ker..

prinsip belle tak nak pakai barang tu lama-lama..kalau handbag nak pakai setahun jer pastu nak tukar baru, sebab belle bukan jenis yang suka kumpul-kumpul beg ke kasut ke..boring kalau
pakai yang sama so i don't mind pakai yang murah-murah pun


tapi tunang belle, kalau beli barang, macam jam, dia kata dia nak pakai sampai dia ada cucu cicit, 10-20 tahun nak pakai yang tahan lama..jadi kena cari yang betul-betul puas hati..

tapi yang bestnya attitude macam tunang belle jarang dia menyesal barang yang dia beli..(tak pernah kot belle tengok dia menyesal)..belle selalu juga menyesal beli barang tu bila tengok kat kedai lain..alaaa, yang ni lagi cantik..

maybe belle pun kena ada attitude macam itu..tapi tak boleh ekstrem sangat..

sebab

kalau dua-dua attitude shopping macam tu pun susah juga kan..berkampung kat shopping mall la jawabnya..



call elianez tanya beg dan kasut apa best

hasil hunting barang-barang hantaran last week plus bunga-bunga for hantaran

Tuesday, October 5, 2010

Wedding cake

Parent belle, belle and amir dah jumpa dengan caterer last week, semua dah bincang, dah puas hati, now my turn to submit gambar cake to them. Kenalah email jer sebab hari tu tak prepare nak jumpa caterer. Kiteorang kan dok penang..rasa macam gile sikit pergi KL-Penang tiap 2 minggu. Drive pulak tue..

This week KL-Penang lagi tapi dengan bus. Amir pun, Terengganu-Penang dengan bus this week juga..huish penatt semalam baru sampai dari KL pun tak ilang lagi..

Balik ke cerita cake..

Since belle dan amir pergi cop caterer ni masa pameran perkahwinan 2010 kat pwtc bulan 7 hari tu (kalau tak silap), kiteorang dapat cake 3 tier for free.

So belle dah malas sudah nak google cari-cari gambar cake, belle ambil jer dari koleksi gambar cake yang belle dah start google since kami tunang last year..

This two cakes yg dalam collection yg belle sukeee..




Tapi mak belle tak nak fondant icing cake, dia nak buttercream icing cake. Walaupun fondant cake texturenya sangat cantik dan semua orang suka tengok tapi it doesn’t taste good. Lagipun masa E-Day hari tu dah ada fondant cake.

Belle okay jer..Hope caterer tu boleh buat macam ini..Kalau tak serupa, sama pun boleh..


Warna, of course blue ^-^..


Both pics shows 4 tier, kalau 3 tier agak-agak macam mana rupanya yer..


Thursday, September 30, 2010

HIV Test - Done

lepas dah tangguh banyak kali nak pergi pejabat kesihatan..akhirnya selesai HIV test kami..alhamdulillah negative - boleh kahwin..belle tahu kiteorang dah terlewat..semua orang dah bising kiteorang tak hantar borang kahwin lagi..banyak sangat misunderstanding..

mula-mula pergi kat bayan lepas depa tak bagi kami buat kat situ..suruh balik ambil borang kat negeri masing-masing..kami pun kalut lar call abah masing-masing suruh pos borang dari KL..tapi bila kami pi kat sg dua dan jalan perak, tak de pun dorang cakap macam tu..macam-macam lar..tak paham betul..

kemudian, sila jangan percaya borang-borang yang ada kat dalam website..pergi sendiri kat pejabat agama daerah masing-masing..

mula-mula belle download borang kat website JAIS, abah yang suruh lepas abah belle dengar nasihat dari tok kadi masjid dekat ngan rumah kat rawang..

then, tunang belle call semula JAIS, JAIS kata borang kat website tu tak ley pakai..default jer..hmm ada pulak cmtu yer..

tapi tak pa kita settle satu-satu

tunggu giliran bersama ibu-ibu mengandung dan ibu-ibu dalam pantang..lelaki-lelaki itu suami mereka
see sikit jer kesannya..hehe tapi belle pejam mata takmo tengok dorang ambil darah belle


yeay..one step dah siap

Friday, September 24, 2010

HIV test

Kisah 1


Di tengah hari yang panas terik


Belle dan tunang belle pergi ke Bayan Lepas untuk mencari klinik kesihatan. Kami nak buat HIV test. Kami kurang familiar dengan kawasan Bayan Lepas. Sampai di sana, belle tunggu dalam kereta sementara tunang belle masuk ke dalam untuk bertanya betul ke ini tempatnya.


Bila tunang belle masuk balik dalam kereta, dia pun cerita kat belle, nurse - nurse kat dalam semuanya pandang dia atas bawah bila dia tanya kat sini ke tempat nak buat HIV. Nurse -nurse tu tanya dia dengan muka curious..


"kenapa adik? ada masalah ker? "


Hehe .. (gelak-dulu)


"ada ka patut dorang ingat abg ada masalah HIV" ...